Geef je op voor mijn nieuwsbrief vol creatieve tips! Aanmelden
Lieneke Post
Volgende Vorige

Niets voor jou? Mijn volgende blog gaat over mijn favoriete tekenmaterialen. Wel benieuwd naar flowercrowns? Lees dan vooral verder!

Een video met voice over vond ik het meest geschikte medium om te laten zien hoe je het maakt. Maar ik heb ook een samenvatting uitgeschreven.

Samenvatting

Materialen

  • Een klimoptak
  • Bloemen
  • Groen ijzerdraad

Gereedschap

  • Een tangetje om ijzerdraad mee te knippen
  • Een snoeischaar (al werkt een gewone schaar ook)
Hoe maak je een flowercrown? 🌼🌺🌹

Welke bloemen?
Kies bloemen waarvan de takken stevig aanvoelen. Bloemen die zonder water gaan indrogen en niet bloemen die slap gaan hangen. Bij de bloemist kan je vragen welke bloemen geschikt zijn.

Klimop als basis
Zoek voor een dunne tak die vrij flexibel aanvoelt. Maak de tak schoon met water (eventueel milde zeep). Meet op je hoofd hoe groot het moet zijn. Maak van de tak een krans, overlap een stukje en omwikkel dat met groen ijzerdraad. Wat dan nog uitsteekt, knip je af. Je hebt nu de basis, het belangrijkste!

Hoe maak je een flowercrown? 🌼🌺🌹

Bloemen voorbereiden
Knip de bloemen in kleine takjes. Leg ze in een volgorde die je mooi vindt.
 
Ik kies ervoor om de helft van de krans te bedekken. Ik werk met de klok mee. 
 
Knip ijzerdraad in stukken van ongeveer 20 cm. Doe de eerste bloem tegen de krans aan. Wikkel er een stukje ijzerdraad omheen, pak de volgende bloem en ga door dat het stuk ijzerdraad op is. Pak dan weer een nieuw stuk ijzerdraad. Belangrijk is dat het ijzerdraad aan de buitenkant van de krans eindigt. Je wilt voorkomen dat het in je hoofd prikt.

Tadaa de krans is af! Draag hem meteen vol trots.

Hoe maak je een flowercrown? 🌼🌺🌹

Bewaren
Om hem iets langer goed te houden, kun je hem in de koelkast leggen. Bijvoorbeeld de eerste nacht. Maar voor de lange termijn kan je hem beter laten drogen bij kamertemperatuur, uit de zon.
Als je het ook gaat maken, stuur me dan vooral een foto, ik ben heel benieuwd!
 

Deze blog is ook verstuurd als nieuwsbrief mét meer. Wil je ook op de eerste rij zitten? Geef je dan hier op. Welkom bij de club!

Verder lezen?

Lieneke Post

illustrator & cartoonist