Geef je op voor mijn nieuwsbrief vol creatieve tips! Aanmelden
Lieneke Post
Volgende Vorige

Dit keer wil ik de lat wat lager voor mezelf leggen. Niet elke blog hoeft een masterpiece zijn. Ik stuur het eerst als een nieuwsbrief en daarbij zullen mensen zich zo nu en dan uitschrijven, dat is normaal en oké. Ik heb nu 84 subscribers, dat klinkt misschien als heel weinig, maar ik vind het toch met elke extra subscriber spannender om mensen ‘niet teleur te stellen’.

Misschien juist omdat ik zelf ook een hekel heb aan ‘spam’ in mijn mailbox. Maar tegelijkertijd ontdek ik ook steeds meer leuke nieuwsbrieven van andere makers. Ik zie daarin hun werk, meer van hun persoonlijkheid, hun mindset, leven en hobby’s. En soms schrijf ik me meteen uit na de eerste nieuwsbrief omdat het vooral een verkoopmail blijkt. Of teveel tekst en te weinig plaatjes. Wat meteen wat zegt over wat ik graag zie in een nieuwsbrief of blog.

Even bijkletsen | Persoonlijke update
Even bijkletsen | Persoonlijke update

Even bijkletsen

De blog van vandaag zie ik vooral even als een bij-klets-blog. Dat je weer weet wie ik ben 😉 En verderop vertel ik over mijn plannen voor de komende blogs.

Even bijkletsen | Persoonlijke update

Afgelopen maanden waren druk. Soms iets te. Maar het voelde ook wel fijn. Het gevoel dat het loopt. Twee weken vrij zijn in de kerstvakantie was echter een fijne onderbreking. Al werden we - natuurlijk - allemaal ziek. Mijn vijfjarige was twee weken geleden opnieuw ziek. En nu wéér. Ik hoop dat wij overslaan en hij er snel bovenop is. 

Even bijkletsen | Persoonlijke update
Even bijkletsen | Persoonlijke update

In de kerstvakantie ben ik - voor het eerst in jaren - weer gaan breien. Toen ik lang geleden besloot tekenen serieus aan te pakken, ben ik met al mijn andere hobby's gestopt. Ik kon namelijk niet tegelijkertijd goed worden in naaien, breien, haken, ukulele spelen én tekenen. Om later te ontdekken dat als je van je hobby je werk maakt, juist daarnaast hobby's moet hebben die puur hobby zijn. Maar ach, ik ben ook wel ergens snel op uitgekeken. Dus als mijn beide zoons een sjaal hebben, kunnen de breinaalden weer terug naar de vriendin waarvan ik ze geleend heb 😊

Even bijkletsen | Persoonlijke update

We hebben ook ons best gedaan de achtertuin minder rommelig te maken 😊

Mijn plannen voor de blogs
Ik riep in de laatste blog dat de volgende zou gaan over mijn digitale tekenproces. Die hoop ik nog eens te maken, maar toch niet nu. Mijn voornemen is vooral consistenter te zijn met mijn nieuwsbrieven en blogs. Niet steeds een paar maanden verdwijnen. Daarvoor is het belangrijk om simpeler te werken. Minder tijd per blog te besteden. Ook wil ik dat de nieuwsbrief de plek is waar alles samenkomt. Zo heb ik een video opgenomen voor mijn YouTube kanaal, die wil ik ook als nieuwsbrief sturen. Zodat je me niet overal hoeft te volgen (mag wel). 

Even bijkletsen | Persoonlijke update

Deze blog is eerder verstuurd als nieuwsbrief mét meer. Wil je ook op de eerste rij zitten? Geef je dan hier op. Welkom bij de club!

Verder lezen?

Lieneke Post

illustrator & cartoonist