Geef je op voor mijn nieuwsbrief vol creatieve tips! Aanmelden
Lieneke Post
Volgende Vorige

Zeven dagen tekenen

Ik pak mijn kleine vierkante schetsboek. De kleine bladzijden maken het laagdrempelig. Ik kan ‘even snel’ een tekening maken en daarmee is de bladzijde alweer gevuld.

Het begint niet als een zeven dagen challenge. Ik teken gewoon. En denk dan: laat ik het deze week elke dag doen. 'Deze week' was trouwens al in januari 😊

Zondag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Mensen tekenen in de kerk. Vaak maak ik ook wel (inhoudelijke) aantekeningen, maar dit keer kan de preek niet echt mijn aandacht vasthouden.

Een week in mijn schetsboek ✏️

Thuis, als de jongste slaapt, rommel ik nog wat aan in mijn schetsboek. Weet je dat meerkoeten natekenen heel rustgevend werkt? 😉

Maandag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Linkerbladzijde: Ik teken Anne Butera na, een artist die ik op skillshare heb ontdekt. Ik kijk haar cursus over bloggen.

Ik wil de bladzijde wat opvrolijken door een soort regenboogstralen om haar heen te verven met aquarel. Ik begin aan haar rechterkant. Het wordt slordig en ik vind het niet mooi. De linkerkant pak ik beter aan. De kunst is om zo min mogelijk lijnen te zetten. Er weer opnieuw overheen gaan met de penseel maakt het niet beter, integendeel.

Rechterbladzijde: Met aquarel teken ik de halfdode narcissen op onze tafel 😅 Dit tijdens een spelletje rummicub met mijn man. Ik verlies altijd met rummicub, maar nu hebben we een versie met 8 jokers en het geluk helpt mij een handje.

Dinsdag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Op dinsdag kom ik niet aan mijn schetsboek toe. Ik besluit voor het naar bed gaan het toch nog 'even snel' te doen. Ik leg de lat laag: wat zonnebloemen. De rechterbladzijde komt daarna vanzelf. Soms is het gewoon een kwestie van aan de slag gaan.

Woensdag

Een week in mijn schetsboek ✏️

En soms lukt het gewoon even niet. En dat is oké.

Donderdag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Een Maranta, mijn lievelings(kamer)plant. Geknipt uit geverfd papier. Daarop nog extra kleur en details toegevoegd met oliepastels. En op de bladzijde geplakt. Het is fijn om te maken.

Meestal maak ik niet zo’n kleine collage. Misschien maak ik hem nog een keer in het groot opnieuw om aan de muur te hangen. Op mijn werkzolder overleven geen planten (te koud), maar van papier wel 😉

Vrijdag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Wat introspectie in mijn schetsboek. Ik kijk een stukje van de skillshare cursus van Meera Lee Patel. De eerste opdracht is op dingen te noteren die mij uniek maken en daarbij te tekenen. Ik vind het makkelijker om gewoon na te denken over wie ik ben, of dat me nou uniek maakt of niet. Ik pak er speciaal een groot schetsboek voor.

Nu, een paar weken later, zou ik waarschijnlijk weer hele andere dingen noteren. Maar deels ook dezelfde. Zo (al tekenend) vragen beantwoorden over mezelf geeft wel nieuwe inzichten.

Zaterdag

Een week in mijn schetsboek ✏️

Ik werk weer in een ander schetsboek, volgens mij heb ik er wel vijf naast elkaar in gebruik. Ik ben geïnspireerd door een andere illustrator, namelijk Ohn Mar Win. Zij tekent op gekleurd papier (vaak craft papier en bruin) met zwart en wit. Zwart voor de schaduwen en wit voor de highlightes en het papier zelf zijn dan de midtonen. Dat ziet er makkelijk uit. Is het niet haha. Eigenlijk vind ik alleen de rechterdobbelsteen en dat glas linksmidden goed gelukt. Wel leerzaam. Al moet ik nog wat oefenen 😅

Een week in mijn schetsboek ✏️

Werk

Ik deel hier en op Linkedin bijna niet over het werk wat ik in opdracht doe. Ik laat het te weinig zien. Soms mag ik het nog niet delen, of ben ik lang met een grote opdracht bezig en kan ik daar niet al stukjes uit delen. Toch wil ik bekijken hoe ik hiervan meer kan laten zien. Want daarmee trek ik ook weer vergelijkbare opdrachten aan. Ik heb net drie animaties en een set illustraties afgerond. Hopelijk kan ik daar binnenkort wat van laten zien ☺️

Een week in mijn schetsboek ✏️

Geniet ervan hè

Een week in mijn schetsboek ✏️

Een review in mijn webshop 😊

'Geweldig herkenbaar, elk plaatje, elk detail zegt me wat! Ik hou van de losheid waarmee dit soort ‘struggles’ aangekaart worden. Heerlijk om te lezen, maar ook een aanrader om kado te geven!' - Ellemieke

Een week in mijn schetsboek ✏️

Deze blog is ook verstuurd als nieuwsbrief mét meer. Wil je ook op de eerste rij zitten? Geef je dan hier op. Welkom bij de club!

Verder lezen?

Lieneke Post

illustrator & cartoonist